011 - 400 50 40 info@ariso.se

IT-Säkerhet

Vi har lång erfarenhet av IT-säkerhet och jobbar dagligen med en mängd olika säkerhetslösningar, allt ifrån säker applikationsdrift till molnsäkerhet och riskanalyser.

Historiskt så har vi bland annat arbetat med penetrationstester, analys av skadliga verktyg (bakdörrar, maskar etc), bevisinsamling, övervakning och nedlåsning av miljöer.

Här nedanför ser du vad vi kan hjälpa dig med inom området IT-säkerhet.

Våra IT-säkerhetstjänster

Skydd för mobila enheter

Du använder säkert din mobiltelefon mer än en dator varje dag, men har du något skydd mot kända och okända hot?

Telefoner används för allt från bankärenden, mobilt bankid till 2-faktorautentisering och företagsapplikationer idag.

Vår tjänst Mobile Secure hjälper er att skydda era telefoner och användare mot dagens och morgondagens hot.

Skydd för klientdatorer

Innehåller er affärsplan att bryta Krypto-valutor åt hackers? Eller att sälja Denial-of-Service-attacker till den som betalar bäst? 

Skulle inte tro det eller hur?

Det är bara några av sakerna som kan hända om ni inte har full koll på IT-säkerhet och era enheter. Vår tjänst Endpoint Secure hjälper er att undvika det.

Skydd för e-post och molntjänster

Skydda er e-post och era molnsystem mot phising, skadliga filer, dataförlust och mycket annat med våra avancerade men enkla och prisvärda skydd. Till exempel skydd för Office 365, Teams, Gmail, Dropbox och Slack.

Vi har produkter från Checkpoint som hjälper er att ta bort skräp innan det når era användare, allt för maximal säkerhet.

Skydd för nätverk & molnet

Behöver ni säkra ert nätverk eller er infrastruktur i molnet?

Vi har produkter från Checkpoint som hjälper er på era kontor och i er datahall men även i molnet för er Infrastruktur där.

Backup som Tjänst

Vi hjälper våra kunder att hantera, övervaka och säkerhetskopiera all er viktiga data.

Oavsett om miljön är lokalt, i vår driftshall eller i ett moln så löser vi det.

Övervakning

Vi hjälper er att övervaka er kritiska infrastruktur för att maximera er tillgänglighet på era tjänster och servrar.

Oavsett om miljön är lokalt, i vår driftshall eller i ett privat eller publikt moln så löser vi det. 

Central loghantering (SIEM)

Om ni har ett larm till er fastighet eller ert kontor så vet ni att den kopplas till en larmcentral men hur gör ni med era servrar, datorer och brandväggar? Vår centrala logg- och intrångsanalysering Ariso cEye hjälper er att samla alla loggar på ett och samma ställe där analys sker löpande. Visste ni att ett intrång i snitt är oupptäckt i ca 197 dagar? Undvik det genom att analysera vad som händer på era klienter och i ert nätverk.

Våra senaste publikationer i ämnet IT-säkerhet:

First line of defense – skydda era molnverktyg och e-post

Den vanligaste vägen för att inleda en attack mot er är via e-post till era användare. Skydda era användare mot phising, skadliga filer och mycket annat genom att ta bort det innan det når era användare, då minskar risken för att få in skräp i er IT-miljö. Vårt skydd...

Vad är en supply-chain attack och hur kan det påverka dig som kund?

Kommer ni ihåg att Coop stängde nästan alla butiker i början av Juli på grund av en it-attack? Det var en Supply chain-attack som drabbade deras leverantör, men vad är egentligen en supply-chain attack och varför är den så farlig? Attacken förutsätter att det finns en...

Låt inte en smartphone ruinera ert företag

Har ni tänkt på hur era mobiler kan vara en oskyddad väg in i ert nätverk eller till era filer ? Eller ännu hemskare, till banken, BankID eller era 2-faktorskoder ? Idag gör man allting på sin telefon, men ofta är den oskyddad, varför är det så? Man tänker ofta på att...

Gratis hjälp mot bluffmail

Visste ni att ni helt kostnadsfritt kan fråga vår bluffmail@ariso.se om ni är tveksamma om ett mail är riktigt eller falskt? Det pågår MYCKET phising-kampanjer där man försöker att ta över konton eller ta del av personlig information från er som användare. Det är en...

Vi som Checkpoint-partner ger er ett avancerat IT-skydd

Checkpoint är en av marknadsledarna inom it-säkerhet med avancerade skydd inom t ex nätverksskydd, dator- och mobilskydd och Cloud-och SaaS-skydd. Deras ThreatCloud-lösning identifierar 17 miljoner cyberattacker per vecka och identifierar över 700.000 malware per dag...

IT-säkerhetsråd vid arbete utanför kontoret

I tider med stora utmaningar som nu så är det extra viktigt att vara flexibel och att vara vaksam mot nya former av IT-hot. Här finns ett dokument med lite generella råd kring att arbeta utanför kontoret som ni gärna får sprida till era kollegor. Vi har stor...

Vill du veta mer?

Gratis IT-nyheter för alla

Anmäl dig här för att ta del av vårt månadsbrev som fokuserar på IT-säkerhet och IT-nyheter för dig som IT-ansvarig eller företagare.